Accordeonles

Na een terugval te hebben gekend, maakt het accordeon weer een positieve ontwikkeling door en komt het een beetjes los van het stoffige “hoem-pa-pa”imago. Met dank aan de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima met het optreden van Carel Kraayenhoff op de bandoneon, het kleinere broertje van het accordeon. Daarnaast kennen wij het accordeon ook van bands als Rowen Hèze, de Palemiger Spatzen en wordt het instrument gebruikt als begeleiding in vele cabaret-groepen. Dit is niet verwonderlijk omdat je met dit instrument veel meer emotie in de muziek kunt leggen dan bijvoorbeeld een keyboard en door de manier van spelen het publiek erbij kunt trekken.


Het accordeon is een uiterst toegankelijk instrument waarmee je ongelofelijk veel verschillende stijlen muziek kunt spelen. Van klassieke stukken tot populaire muziek. Tijdens optredens krijgen we vaak de opmerking “ik wist niet dat dit allemaal met een accordeon mogelijk was”.


Wilt u les hebben op dit fantastische instrument, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden! Wij hebben tevens eigen lesaccordeons die u van ons kunt huren.